maanantai 10. syyskuuta 2012

Etätyö ajoneuvomaalauksen alkeet

PESU

Kun auto pestään silloin siitä löytyy virheet kaikista helpoiten. Kun olet pessyt auton niin se pitää kuivata huolellisesti!

VAURIOT

Vaurioiden tarkastaminen on tärkeää!  Ota kuvia ja kirjoita paperille missä on ja mitäkin vaurioita myös ne, jotka ei ole maalausalueella ja ennen kun aloitat työn kerro/näytä vauriot asiakkaalle.!

OSIEN PURKAMINEN

Irrota vilkut, listat ynnämuut helposi irrotettavat osat (esim. peili). Kaikki osat mitkä irrotat laita vaikka pahvilaatikkoon, jossa on nimesi, purku päivämäärä ja paikka johon kukin osa kuuluu!

SUOJAUS

Auto pestään rasvanpoistoaineella ja suojataan paikaat mihin maalia ei haluta (esim. ikkunat).

POHJUSTUS

Auton vauriokohdat hiotaan mahdollisimman tarkasti ilman että tulee lisää korjattavaa. Kun on saatu hiottua on aika alottaa mahdollinen vaurion korjaus ja  kittaaminen.

POHJAMAALIEN RUISKUTUS

Kirkkaalle pellille hiotut kohdat pohjustetaan ruosteenesto maalilla. Yleensä hiomaväri voidaan ruiskuttaa märkä-märälle tekniikalla, hiomavärin sävy määräytyy vaaleudesta/tummuudesta. Tumma-tummalle, vaalee-vaaleelle. 

HIOMAVÄRIN HIONTA

Hio kohtaa apuvälineitä apuna käyttäen, (hiomatukia ai hiomakonetta) että saisit mahdollisimman hyvän pinnan. Jos on tarvetta, voit hioa myös vesihionnalla riippuen kohteen laadusta ja yrityksen päättämästä työtavasta, puhdista maalauskohde (auto) HETI hiontapölystä ja mahdollisesti vesihionnan hionta jäteestä. Käytä pölynpoisto järjestelmää kuivahionnassa.

MAALAUS

Vaihda suojaus ennen kuin aloitat pintamaalauksen! Tarkista maalauskammion siisteys ennen kuin menet maalaamaan ja ruiskuta maali maalin valmistajan ohjeita noudattaen!

VIIMEISTELY

Suojauksen poisto tapahtuu hetki uunituksen jälkeen, silloin teippi irtoaa vielä jotenkin. Jos ehtii kuivua ja sitten taas lämmetä ym. niin sen joutuu repii lastalla pois! Tarkista maalipinta ennen kun luovutat auton, valumien ja roskien varalta. Jos on roskia tai valumia niin auto pitää vielä kiillottaa, pese auto vielä huolellisesti ennen kun asiakas hakee sen. 

Jos on jäänyt jälkiä sano suoraan auton omistajalle.!

Ja WOLA auto on valmis ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti